FAQ

Veel gestelde vragen:

 • Wat is jullie levertijd?

Bezorging DHL Express:
Indien uw iDeal betaling (of betalingsbewijs) voor 14:00 uur bij ons binnen is dan verzenden wij dezelfde werkdag uw bestelling.
In de winterperiode (1 november t/m 28 februari) verzenden wij enkel op woensdag & vrijdag alle bestellingen met DHL Express.

Op de dag van verzending ontvangt u van ons een DHL Tracecode. (de werkdag hierna wordt de bestelling bij u aangeboden)

Afhaalbalie EPDM shop:
Indien u producten bij ons wenst af te halen in Rockanje, dan is dat ook mogelijk na bestelling via onze webshop.
Afhalen is in de winterperiode mogelijk op woensdag & vrijdag tussen 8:30 en 16:00 uur en zaterdag tussen 8:30 en 12:00 uur.
Op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.


 • Welke kwaliteit EPDM dakbedekking leveren jullie?

Wij leveren naadloze topkwaliteit van Aquagard EPDM dakbedekking in o.a. de varianten: 1,14mm & 1,52mm dikke EPDM rubberfolie met een unieke 30 jaar garantie!
Aquagard EPDM dakbedekking is zwart, geheel naadloos, vrij van losse talk, extreem (en blijvend) flexibel, zeer eenvoudig te verwerken en enkel- of dubbelzijdig te verlijmen zonder een primer aan te hoeven brengen!

Dit in tegenstelling tot Europese EPDM folie. Deze hebben om de 1,5 meter een dikke lasnaad en zijn dunner dan u denkt!
Voorbeeld: De 1,2mm en 1,3mm dikke Europese EPDM dakbedekking heeft door de "ruwe" structuur een kerndikte van maar ongeveer 1mm dik! Is bovendien vatbaarder voor alg en mos aangroei en met maar 10 of 15 jaar aflopende fabrieksgarantie. Europese EPDM folie is dus netto gezien dunner, duurder en met minder garantie!


 • Wat is de levensduur van het Aquagard EPDM dakbedekking?

Het Aquagard EPDM-membraan is uitstekend bestand tegen UV, ozon, (zure) regen en grote temperatuurverschillen. Recente studies wijzen uit dat Aquagard EPDM een levensverwachting heeft van meer dan 80 jaar, zelfs bij blootstelling aan vol zonlicht.  


 • Is Aquagard EPDM dakbedekking wel milieuvriendelijk?

Door het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) zijn diverse onderzoeken gedaan naar vele producten ten behoeven van het milieu. Ongewapende en ongecacheerde EPDM folies zoals Aquagard zijn het minst milieubelastend. EPDM is tevens recyclebaar en in combinatie met de zeer lange levensduur het beste alternatief voor o.a. Bitumen en PVC folie.


 • Kan ik EPDM rubber dakfolie zelf aanbrengen?

Ja zeker, Aquagard EPDM rubber dakfolie leveren wij u prefab en naadloos uit 1 stuk, EPDM rubber dakfolie zelf aanbrengen is erg eenvoudig. U moet echter wel de juiste materiaalkeuzes maken... wij helpen u hierbij!
Bel bij twijfel ons vrijblijvend even op tel: 018 148 4435 of kijk even bij "Handleidingen".


 • Welke ondergrond is geschikt voor EPDM dakbedekking?

Aquagard EPDM dakbedekking op alle meest voorkomende ondergronden aan te brengen.
O.a. bestaande bitumineuze daken, kunststof dakbedekking, hout, beton en alle soorten isolatiematerialen (PIR / PUR met cacheerlaag kunt u direct op verlijmen zonder primerlaag!
U kunt ook kiezen voor een losliggend geballast systeem met bijvoorbeeld grint, tegels, vlonders of een (erg populair) groendak met Sedum.


 • Moet ik bij EPDM dakfolie de ondergrond en de EPDM worden gelijmd?

De Aquagard EPDM dakbedekking / dakfolie kunt u direct enkelzijdig of dubbelzijdig verlijmen (zonder primerlaag). Dit is afhankelijk van de lijmsoort die u gebruikt.
Echter, ons advies voor de beste hechting - ook op lange termijn - is een dubbelzijdig verlijming of u nu Europese of Amerikaanse EPDM gebruikt maakt niet uit! (een primerlaag is nooit nodig)


 • Leveren jullie goede kwaliteit EPDM lijmen?

Zeker, Aquagard contactlijmen (Bonding Adhesive) zijn de beste verkrijgbaar met een hoge vastestofgehalte en extreme kleefkracht op vlakke en schuine vlakken. De Aquagard Bonding Adhesive contactlijm is eenvoudig aan te brengen met kwast of fijne vachtroller. (de verlijming per liter is ong. 4,5m2)

U kunt ook kiezen voor de Aquagard EPDM Spraylijm deze EPDM Spraybond is verkrijgbaar in spuitbussen van 500ml of in een drukvat (tankje) van 22 liter (17kg). Door het relatief lagere "vastestofgehalte" is deze EPDM lijm goed spuitbaar, de lijmkracht is echter wel lager dan de "dikkere" Bonding Adhesive contactlijm.
Let op: De 22 liter EPDM Spraybond lijmtankjes zijn enkel bruikbaar i.c.m. een speciale slang en spuitpisool, dus voor de "Doe-Het-Zelver" minder geschikt door deze hogere aanschafkosten. U kunt dan beter gebruikmaken van de Aquagard Bonding Adhesive Contactlijmen.


 • Ik ben dakdekker / aannemer, kan ik voordelig bij jullie inkopen?

Ja zeker, Aquagard is groothandel van alle EPDM materialen en wij leveren direct uit onze eigen (zeer grote) voorraad met laagste prijsgarantie!
Aannemers en dakdekkers uit heel Belgie en Nederland kopen altijd tegen gegarandeerd de laagste prijzen de hoogste kwaliteit EPDM dakmaterialen van Aquagard.


 • Mag een groendak systeem bovenop de Aquagard EPDM dakfolie worden aangebracht?

Enkel een mos-sedum vegetatie, mits een wortelwerend doek tussen de vegetatie en het Aquagard EPDM-membraan wordt aangebracht. De vegetatie dient 30 cm verwijderd te blijven van alle dakranden en dakdoorvoeren (HWA'S).


 • Is het mogelijk om ballast aan te brengen op Aquagard EPDM dakbedekking?

Ja, het is heel goed mogelijk om het membraan te bedekken met grind, daktegels of vlonderplanken.  Aquagard adviseert een beschermvlies (polyester 260 g/m²) tussen het EPDM-membraan en de ballast aan te brengen.


 • Welke garantie heeft Aquagard EPDM dakbedekking?

Aquagard biedt een productgarantie van 30 jaar met een verwachte levensduur van 80 jaar!